ZAKYNTHOS

Zakynthos, cunoscută și ca Zante sau Fioro Tou Levante (= Floarea Răsăritului), conform venetienilor, este a treia cea mai mare insulă (după Kefalonia și Corfu) de la Marea Ionică și a doua cea mai mare ca populație, găzduing aproximativ 41.000 persoane. Zakynthos se află la 8,5 mile maritime de Kefalonia și la 17 mile maritime de Kyllini, portul cu care se conectează prin rute zilnice Kyllini – Zakynthos pe parcursul anului. Din portul Kyllini se fac apoi plecări către Kefalonia, turiștii putând astfel trăi experiența sporită a insulelor grecești, în timp ce se apele limpezi ale mării se întind albastre în fața lor.

Din punct de vedere geomorfologic, Zakynthos se împarte în zona depresionară, de est, care este și cea mai populată, și platoul muntos, de vest. Țărmurile insulei sunt joase în partea de est, extinzându-se în plaje încântătoare cu nisip fin, în timp ce în partea de vest sunt în general stâncoase și abrupte, formând peisaje care îți taie respirația.

În partea de sud a insulei se întinde Golful Laganas, unde se găsesc trei insulițe: Marathonisi, Pelouzo și Agos Sostis. Golful Laganas, cu plaja sa pe cât de frumoasă pe atât de faimoasă, a fost declarat Parc Maritim Național în 1999, fiind locul preferat de țestoasele de mare (Caretta Caretta) pentru depunerea ouălor.

Zakynthos este una dintre cele mai populare destinații turistice nu doar din Grecia, ci din întreaga lume. Iar acest lucru nu este vreo coincidență. Dincolo de dezvoltarea considerabilă pe sectorul turistic, peisajele și frumusețea naturală a insulei, precum și ospitalitateta localnicilor sunt impresionante.

Cel mai important aspect al insulei Zakynthos este de departe plaja Navagio, din zona de nord-vest – o insulă care se află aproape anual în topul insulelor din lume, în blogurile de călătorie și nu numai.

Nu departe de Navagio se află peșterile Peșterile Albastre, o panoramă fascinantă care merită cu prisosință explorată. La Parcul Maritim Național din Gerakas, vizitatorii au șansa nu doar să afle mai multe despre țestoasele de mare, dar să le și observe în mediul lor, în cadrul unei plimbări cu barca.

În orașul Zakynthos, care este și capitala insulei, se află mai multe obiective importante, cum ar fi Biserica Sf. Dionysios și Biserica Sf. Nikolaos, Muzeul Solomos și Kalvos, precum și Muzeul Bizantin.

Zakynthos are și o istorie muzicală impresionantă. Cele mai cunoscute sunt „kentades” și „arekies”, cântece cu versuri inspirate de regulă de dragoste și natură, cântate în catrene.

Rezervă-ți acum biletul online pentru călătoria cu vaporul Kyllini - Zakynthos sau Kyllini - Kefalonia și bucură-te de magia Greciei!